Economia Italiei a scăzut peste aşteptări în primul trimestru

Economia Italiei s-a contractat cu 2,4% în primul trimestru faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut şi cu 0,6 comparativ cu trimestrul anterior, peste aşteptările analiştilor, fiind înregistrate scăderi în toate sectoarele, cu excepţia agriculturii, potrivit institutului de statistică Istat.

176 afișări
Imaginea articolului Economia Italiei a scăzut peste aşteptări în primul trimestru

Economia Italiei a scăzut peste aşteptări în primul trimestru (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Estimarea preliminară a Istat a fost o scădere de 0,5% comparativ cu ultimul trimestru din 2012, relatează MarketWatch.

Analiştii intervievaţi de Dow Jones anticipau un declin de 0,5% şi de 2,3% faţă de primul trimestru din 2012.

Economia italiană se contractă de şapte trimestre, iar estimările arată continuarea evoluţiei negative în intervalul aprilie-iunie.

Cel mai mare declin a avut loc sectorul construcţiilor, cu o reducere a investiţiilor în active fixe de 3,3% faţă de trimestrul patru şi de 7,5% comparativ cu primele trei luni ale anului trecut, potrivit Istat.

Cheltuielile populaţiei au coborât cu 0,5% faţă de trimestrul anterior şi cu 3,4% în termeni anuali.

Cheltuielile guvernamentale s-au majorat cu 0,1% comparativ cu ultimul trimestru şi au scăzut cu doar 0,8% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2013, în pofida măsurilor de austeritate.

Guvernul anticipează că economia Italiei va înregistra o creştere modestă în a doua jumătate a acestui an.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici