Economia SUA a înregistrat în primul trimestru cea mai mare contracţie din ultimii 5 ani, de 2,9%

Economia Statelor Unite a înregistrat în primul trimestru cea mai mare contracţie din ultimii cinci ani, de 2,9%, declinul fiind peste aşteptările analiştilor şi peste estimarea iniţială de 1%, potrivit datelor Departamentului pentru Comerţ publicate miercuri, transmite Bloomberg.

194 afișări
Imaginea articolului Economia SUA a înregistrat în primul trimestru cea mai mare contracţie din ultimii 5 ani, de 2,9%

Economia SUA a înregistrat în primul trimestru cea mai mare contracţie din ultimii 5 ani, de 2,9% (Imagine: Shutterstock)

Contracţia marchează cea mai amplă revizuire în scădere a datelor referitoare la PIB efectuată de Departamentul pentru Comerţ după 1976, an în care au început să fie raportate aceste date, motivul fiind reducerea cheltuielilor în sectorul sănătăţii.

Americanii au revenit ulterior în magazine şi showroom-uri auto, companiile au plasat mai multe comenzi pentru echipamente, iar producţia manufacturieră a crescut, indicând că declinul din primele trei luni ale anului a fost temporar.

Intensificarea activităţilor economice şi crearea de noi locuri de muncă susţin opinia oficialilor Rezervei Federale că evoluţia economiei americane se îmbunătăţeşte şi are mai puţină nevoie de măsuri de stimulare.

"Nu cred că datele privind PIB-ul din primul trimestru reflectă soliditatea economiei. Datele referitoare la angajări au fost destul de bune, am observat primele semne de de creştere a salariilor, aceşti factori susţin cererea şi restul economiei", a declarat Russell Price, analist la compania Ameriprise Financial în Detroit.

Analiştii intervievaţi de Bloomberg anticipau o contracţie economică de 1,8% în primul trimestru.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici