Economia SUA îşi va reveni în trei sau patru ani - analişti

Economia SUA, cea mai mare la nivel mondial, îşi va reveni în trei sau patru ani, potrivit celor mai mulţi analişti intervievaţi de publicaţia Wall Street Journal.

12 afișări
Imaginea articolului Economia SUA îşi va reveni în trei sau patru ani - analişti

Economia SUA îşi va reveni în trei sau patru ani - analişti (Imagine: Mediafax Foto)

Astfel, 48% din cei 52 de analişti intervievaţi de Wall Street Journal consideră că economiei SUA îi va lua între trei şi patru ani pentru a ajunge la nivelul de dezvoltare pe care l-a avut înaintea declanşării recesiunii, în decembrie 2007.

Numai 14% din cei chestionaţi anticipează că activitatea economică îşi va reveni într-un an sau sau doi, în timp ce 28% dintre analişti estimează că perioada de recuperare va dura între cinci şi şase ani.

Fondul Monetar Internaţional estimează că Produsul Intern Brut (PIB) al SUA va scădea cu 2,8% în 2009, dar că va reîncepe să crească în a doua jumătate a anului viitor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici