Economia subterană din Italia este egală cu PIB-ul însumat al României, Finlandei, Portugaliei şi Ungariei

Economia subterană din Italia, incluzând munca la negru, activităţile Mafiei sau închirierea de proprietăţi fără plata taxelor, a reprezentat anul trecut 35% PIB-ul ţării, circa 540 miliarde de euro, sau PIB-ul însumat al României, Finlandei, Portugaliei şi Ungariei, arată un studiu.

590 afișări
Imaginea articolului Economia subterană din Italia este egală cu PIB-ul însumat al României, Finlandei, Portugaliei şi Ungariei

Economia gri din Italia este egală cu PIB-ul însumat al României, Finlandei, Portugaliei şi Ungariei (Imagine: Shutterstock)

"În Italia, economia subterană este suma PIB-urilor Finlandei, Portugaliei, României şi Ungariei", potrivit institutului italian Eurispes.

În 2010, economia ilegală din Italia a totalizat circa 529 miliarde de euro.

Potrivit Eurispes, cifrele sunt calculate pe baza datelor furnizate de garda financiară din Italia.

Italia a recuperat anul trecut 12,7 miliarde de euro de la evazioniştii fiscali, cu 15,5% mai mult faţă de anul anterior, au anunţat autorităţile de la Roma.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici