Efectul tăierii liniilor de finanţare de către băncile străine: credite mai scumpe

Creditele pentru populaţie şi firme s-ar putea scumpi din cauza retragerii liniilor de finanţare de către băncile străine şi a opririi ciclului de reducere a dobânzii-cheie la lei.

296 afișări
Imaginea articolului Efectul tăierii liniilor de finanţare de către băncile străine: credite mai scumpe

Efectul tăierii liniilor de finanţare de către băncile străine: credite mai scumpe

Procesul de reducere a expunerii băncilor-mamă din zona euro pe piaţa locală a devenit tot mai vizibil în ultima perioadă, devenind un motiv serios de îngrijorare pentru banca centrală, şi ar putea conduce în perioada imediat următoare la scumpirea creditelor. Aceasta ar însemna o schimbare radicală de direcţie în condiţiile în care în ultimele luni firmele şi populaţia au reuşit să se împrumute mai ieftin.

"Există riscul ca dobânzile la credite să crească în perioada următoare ca urmare a restrângerii lichidităţii din piaţa monetară pe fondul reducerii expunerii externe pe România şi al îngheţării ciclului de relaxare a politicii monetare", consideră Melania Hăncilă, economistul-şef al Volksbank.

Citeşte mai mult pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici