Elcen ar putea cere şi ea intrarea în insolvenţă

În cadrul întrunirii Consiliului de Administraţie al Electrocentrale Bucureşti (Elcen) de joi se va discuta posibilitatea formulării unei cererei de intrare în insolvenţă, a declarat pentru MEDIAFAX Dan Agrişan, membru al consiliului.

1021 afișări
Imaginea articolului Elcen ar putea cere şi ea intrarea în insolvenţă

Elcen ar putea cere şi ea intrarea în insolvenţă

"O să fie o întrunire a Consiliului de Administraţie al Elcen joi. Vă daţi seama că este principalul nostru client iar intrarea în insolvenţă a RADET ne afectează şi pe noi pentru că nu se mai pot plăti arieratele ci se vor plăti doar facturile curente. Ne este dificil să ne continuam activitatea în condiţiile astea pentru că şi gradul de colectare este mic, subvenţiile nu acoperă costurile. Noi a trebuit să facem credite pentru a plăti furnizorii de gaze din cauza RADET, care nu a plătit la timp facturile. Ne impune să luam şi noi nişte măsuri. Trebuie să facem o analiza şi să luăm o decizie. Insolvenţa e una dintre măsurile pe care le vom discuta joi", a declarat pentru MEDIAFAX Dan Agrişan, membru al CA Elcen.

Măsura ar putea veni după ce Regia Autonomă de Distribuţie a Energiei Termice (RADET) a anunţat că va cere intrarea în insolvenţă.

Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a aprobat, miercuri, proiectul de hotărâre privind mandatarea Consiliului de Administraţie RADET Bucureşti de a lua toate măsurile tehnice, juridice şi economice necesare pentru asigurarea continuităţii activităţii regiei, pentru garantarea livrării agentului termic pentru populaţie şi instituţii. În proiect a fost introdus un amendament de intrarea a RADET în insolvenţă, urmând ca instituţia să se adreseze unei instanţe.

RADET are datorii către Electrocentrale Bucureşti în valoare de peste 3,9 miliarde lei, a precizat preşedintele Consiliului de Administraţie al RADET.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici