Electrica a primit mai multe oferte de asociere pentru producerea de energie

Electrica a primit oferte de la două companii străine pentru construcţia în România a unor hidrocentrale de mare putere, de cel puţin 500 MW, şi analizează posibiliatea de a se asocia cu Termoelectrica şi alte firme în vederea producerii de energie.

1152 afișări
Imaginea articolului Electrica a primit mai multe oferte de asociere pentru producerea de energie

Electrica a primit mai multe oferte de asociere pentru producerea de energie (Imagine: Mediafax Foto)

"Am primit o ofertă de la Termoelectrica pentru asocierea cu ei (companiile străine - n.r) la termocentralele Paroşeni şi Deva. Am primit propuneri şi de la alţii, interesaţi să se asocieze cu ELCEN", a declarat, luni, Corneliu Stan, directorul general al Electrica.

El nu a dezvăluit numele celor două companii străine interesate să construiască în România hidrocentrale cu puteri instalate de 500 MW sau mai mari.

Compania de stat dezvoltă şi proiecte de investiţii în capacităţi proprii de producţie a energiei în hidrocentrale, turbine eoliene şi biomasă.

Electrocentrale Bucureşti (ELCEN) va selecta în luna septembrie ofertele depuse pentru înfiinţarea unor companii mixte în vederea construirii unor capacităţi de producţie a energiei electrice, pe gaze naturale, pe amplasamentele centralelor Progresu din Capitală şi Fântânele, judeţul Mureş.

ELCEN este filială a Termoelectrica, deţinută de stat, prin Ministerul Economiei şi Finanţelor, şi administrează mai multe centrale electrotermice din Bucureşti, prin care asigură electricitate şi energie termică pentru majoritatea populaţiei din Capitală.

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), acţionarul majoritar al Electrica, a finalizat săptămâna trecută proiectul de Hotărâre de Guvern privind înfiinţarea companiei energetice integrate, care va fi formată din Electrica, Hidroelectrica şi două complexuri energetice din Oltenia, Rovinari şi Turceni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici