Elon Musk, pus pe lista neagră de către Casa Albă

Casa Albă l-a acuzat, vineri, pe proprietarul platformei de socializare X şi cea mai bogată persoană din lume, Elon Musk, de "promovarea detestabilă" a antisemitismului, notează AFP.

462 afișări
Imaginea articolului Elon Musk, pus pe lista neagră de către Casa Albă

Elon Musk, pus pe lista neagră de către Casa Albă

Referindu-se la o postare a lui Musk pe X, denumită anterior Twitter, în care acesta susţinea o teorie a conspiraţiei antisemite, purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Andrew Bates, a declarat că este "inacceptabil" să se repete o astfel de "minciună odioasă".

"Condamnăm în termenii cei mai fermi această abominabilă promovare a urii antisemite şi rasiste, care contravine valorilor noastre fundamentale ca americani", a declarat Bates. "Cu toţii avem responsabilitatea de a aduce oamenii împreună împotriva urii şi obligaţia de a ne exprima împotriva oricui atacă demnitatea concetăţenilor lor americani şi compromite siguranţa comunităţilor noastre".

Casa Albă a reacţionat la o postare a lui Musk, în care controversatul magnat al Tesla şi SpaceX a răspuns la o postare antisemită pe X cu aceste cuvinte: "Aţi spus adevărul real".

Postarea originală a fost percepută de Casa Albă şi de mass-media din SUA ca o referire la o teorie a conspiraţiei de lungă durată printre adepţii supremaţiei albilor, potrivit căreia evreii au un plan secret de a aduce imigranţi ilegali pentru a slăbi majorităţile albe.

Ideea ar fi fost promovată de bărbatul care a efectuat un atac armat în masă la o sinagogă din Pittsburgh în 2018, omorând 11 persoane.

"Este inacceptabil să se repete minciuna hidoasă din spatele celui mai fatal act de antisemitism din istoria Americii în orice moment, cu atât mai puţin la o lună după cea mai mortală zi pentru poporul evreu de la Holocaust încoace", a declarat Bates, referindu-se la atacul din 7 octombrie al grupării militante palestiniene Hamas asupra Israelului.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
casa albă,
musk,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici