Elveţia pregăteşte noi măsuri de relansare a economiei dacă recesiunea se agravează

Guvernul elveţian va pregăti noi măsuri de relansare a economiei dacă recesiunea se agravează, inclusiv un program cu fonduri de mai multe sute de milioane de franci elveţieni, a afirmat ministrul de Finanţe, Hans-Rudolf Merz, într-un interviu acordat publicaţiei elveţiene Sonntag.

78 afișări
Imaginea articolului Elveţia pregăteşte noi măsuri de relansare a economiei dacă recesiunea se agravează

Elveţia pregăteşte noi măsuri de relansare a economiei dacă recesiunea se agravează (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit ultimelor estimări ale Ministerului Economiei, Elveţia se va confrunta cu o contracţie a economiei de 0,8% în 2009, însă în 2010 va înregistra o creştere a Prosusului Intern Brut.

"Dacă aceste previziuni nu se materializează, trebuie să aprobăm un al treilea program de srijinire" a economiei, a precizat Merz.

Noile măsuri ar putea intra în vigoare "relativ repede", a adăugat ministrul, fără să ofere detalii.

La mijlocul lunii octombrie guvernul elveţian a anunţat alocarea a 60 de miliarde de dolari pentru susţinerea economiei, prin restabilirea încrederii în cele mai importante bănci ale ţării, iar în noiembrie a dezvăluit un program cu fonduri de 890 de milioane de franci elveţieni (753 milioane dolari) pentru proiecte precum apărarea împotriva inundaţiilor sau alte dezastre naturale şi eficientizarea sistemului energetic.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici