eMAG.ro vinde şi poliţe RCA

Magazinul online eMAG.ro a introdus în ofertă şi poliţe de asigurare de răspundere civilă auto (RCA), în urma unui parteneriat cu Netrisk Broker de Asigurare, şi are ca obietiv 3-5% din această piaţă, a anunţat Dante International, societatea care gestionează site-ul.

1115 afișări
Imaginea articolului eMAG.ro vinde şi poliţe RCA

eMAG.ro vinde şi poliţe RCA

"Asigurările se înscriu în categoria produselor şi serviciilor care promit o dezvoltare exponenţiala în mediul online al următorilor ani. (...) Până la sfârşitul anului avem o promoţie speciala de lansare prin care oferim 15% discount pe loc la orice poliţa. Vizăm în primul an o cotă între 3 şi 5% din piaţa RCA", a declarat vicepreşedintele şi directorul de dezvoltare al eMAG.ro, Radu Apostolescu, într-un comunicat remis MEDIAFAX.

Potrivit datelor Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA), volumul primelor subscrise în 2010 din poliţe RCA a fost de 2,49 miliarde de lei, în creştere cu 10,7% faţă de anul 2009, în condiţiile în care numărul contractelor de asigurare încheiate a crescut cu 7,71%, 6,55 milioane.

Poliţele RCA au o pondere de circa 30% în totalul subscrierilor din asigurări generale şi de viaţă, care în 2010 au totalizat 8,31 miliarde de lei.

"Cea mai mare pondere în totalul poliţelor de asigurare încheiate în România în acest moment este reprezentată de asigurările de tip RCA. Dacă la nivelul întregii pieţe de asigurări peste 35% din vânzări sunt reprezentate de poliţele RCA, în mediul online ponderea acestora se apropie de 85%, datorită accesului facil la oferta extinsă, precum şi a modalităţii confortabile de comandă şi de primire a poliţelor, comparativ cu mediul offline", se mai spune în comunicat.

Vizitatorii eMAG pot vizualiza, compara şi selecta ofertele companiilor pentru asigurări RCA.

Clienţii pot achiziţiona poliţele de asigurare dorite prin comenzi online după ce consulta întreaga ofertă din piaţă.

Livrarea poliţelor se efectuează rapid şi în mod gratuit, comanda plasată până în ora 19.00 de luni până vineri ajungând a doua zi în orice localitate.

Poliţele comandate sâmbăta până în ora 13.00 sunt livrate în ziua de luni.

Lansat în 2001 ca un magazin online de sisteme de calcul şi produse de birotică, eMag este unul dintre cele mai mari magazine online de pe piaţa românească.

Site-ul este deţinut de firma Dante International, al cărei acţionar principal este compania Asesoft Distribution - 51%, controlată de Iulian Stanciu şi Sebastian Ghiţă. Ceilalţi acţionari sunt Dan Teodosescu - 16,34%, Radu Apostolescu - 16,33%, Bogdan Marian Vlad -13,33% şi Asesoft Web - 3%.

În 2010, Dante International a consemnat o cifră de afaceri de 401,79 milioane lei, în creştere cu 84,2% faţă de anul precedent, iar profitul net a crescut de la 151.737 lei la 9,49 milioane lei.

Netrisk Broker de Asigurare gestionează site-ul de asigurări online www.asigura.ro, lansat în 2001 şi este subsidiara Netrisk Ungaria, cel mai mare broker online de asigurări din ţara vecină.

În iulie 2010, Entreprise Investors a cumpărat pachetul majoritar al Netrisk Ungaria.

Entreprise Investors este unul dintre cele mai mari fonduri de investiţii de private equity şi venture capital din Europa Centrală şi de Est, avand participaţii importante în peste 120 de proiecte.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici