Enel Green Power va construi noi parcuri eoliene în România în acest an

Enel Green Power, divizia de energie regenerabilă a grupului italian de utilităţi Enel, va construi în acest an noi pacuri eoliene în România, cu o putere cumulată de 180 MW, urmând să ajungă la o capacitate totală de aproximativ 450 MW.

569 afișări
Imaginea articolului Enel Green Power va construi noi parcuri eoliene în România în acest an

Enel Green Power va construi noi parcuri eoliene în România în acest an (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

"Anul acest vom mai construi 180 MW în centrale eoliene în România", a declarat joi, într-o conferinţă de presă organizată la Roma, directorul general al Enel Gren Power, Francesco Starace.

Starace nu a precizat valoarea investiţiei şi nici zonele în care vor fi ridicate turbinele.

Enel Green Power a investit anul trecut în România 330 milioane de euro în construcţia de parcuri eoliene.

Enel deţine deja în România unităţi eoliene de 269 MW. Compania are parcuri eoliene în localităţile Valea Nucarilor, Casimcea şi Corugea, toate în judeţul Tulcea, şi în satele Sfânta Elena şi Coronini (ambele în judeţul Caraş-Severin).

În România sunt funcţionale parcuri eoliene cu o putere cumulată de peste 1.000 MW, iar pentru sfârşitul acestui an este estimată dublarea capacităţii. Astfel, Enel Green Power ar urma să deţină aproape un sfert din centralele eoliene instalate în România.

Directorul general al Enel, Fulvio Conti, declara anul trecut că grupul va investi până în 2015 circa 500 de milioane de euro pentru instalarea unor capacităţi eoliene de 400 MW în România.

Grupul Enel a anunţat joi că în acest an va dezvolta la nivel mondial capacităţi de producţie a electricităţii din surse regenerabile de 1.000 MW.

Enel Green Power operează capacităţi de producţie a energiei la nivel mondial care cumulează o capacitate de 7.079 MW, din care jumătate în turbine eoliene.

(Corespondenţă de la trimisul MEDIAFAX în Italia, Carol Dan)

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici