Enel şi Sharp vor forma o companie mixtă pentru producţia de energie solară

Grupurile Enel (Italia) şi Sharp (Japonia) vor forma o companie mixtă pentru generarea de energie solară şi intenţionează să aibă o capacitate totală de producţie de 161 de megawaţi până la sfârşitul anului 2011, a anunţat cel mai mare producător de electricitate din Italia.

30 afișări
Imaginea articolului Enel şi Sharp vor forma o companie mixtă pentru producţia de energie solară

Enel şi Sharp vor forma o companie mixtă pentru producţia de energie solară (Imagine: Mediafax Foto)

Compania mixtă va fi una dintre cele mai mari din sectorul energiei solare la nivel mondial, potrivit unui articol din cotidianul japonez Nikkei.

Enel a anunţat, prin intermediul unui comunicat, că cele două companii vor dezvolta câmpuri de generare de energie în Italia şi că intenţionează să construiască o fabrică de panouri solare în Italia.

Investiţia va însuma probabil câtvea zeci de miliarde de yeni, potrivit articolului din cotidianul Nikkei.

Enel, lider la nivel mondial în funcţie de generarea de electricitate din surse regenerabile, a arătat că îşi extinde eforturile în acest sector prin intermediul unui program de investiţii de 7,4 miliarde de euro până la sfârşitul anului 2012.

Sharp intenţionează, prin construcţia de unităţi de producţie în străinătate, să-şi extindă operaţiunile în sectorul energiei regenerabile, să-şi reducă nivelul costurilor de producţie şi să-şi majoreze capacitatea anuală de producţie de panouri solare de la 710 megawaţi la 6.100 megawaţi, potrivit articolului citat.

Niciun reprezentant al Sharp, cel mai mare producător de celule solare la nivel mondial, nu a putut fi contactat pentru comentarii.

Enel deţine în România trei companii de distribuţie a electricităţii, respectiv Electrica Muntenia Sud, Enel Electrica Dobrogea şi Enel Electrica Banat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici