Eni: Nabucco şi South Stream nu pot fuziona

Proiectele de gaze naturale Nabucco, sprijinit de Uniunea Europeană, şi South Stream, al Rusiei, nu pot fuziona deoarece cel european este în întârziere, a afirmat directorul general al grupului italian Eni, Paolo Scaroni, citat de Bloomberg.

51 afișări
Imaginea articolului Eni: Nabucco şi South Stream nu pot fuziona

Eni: Nabucco şi South Stream nu pot fuziona (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Este imposibil să ai sinergii cu ceva ce nu există", a spus Scaroni într-un interviu acordat publicaţiei La Stampa. Declaraţiile lui vin după ce ambasadorul SUA în Italia, David Thorne, a afirmat că Nabucco şi South Stream ar putea fuziona.

Eni a fost interesat în trecut de fuzionarea celor două proiecte pentru reducerea costurilor.

South Stream, dezvoltat de grupul rus Gazprom şi Eni, vizează transportul de gaze spre Europa pe sub Marea Neagră, prin Bulgaria. Gazoductul urmează să fie finalizat în 2015 şi va avea o capacitate de 63 de miliarde de metri cubi de gaze pe an.

Gazoductul rusesc concurează Nabucco, investiţie evaluată la 7,9 miliarde euro, care va alimenta pieţele din Europa cu gaze naturale din regiunea Caspică şi Orientul Mijlociu. Proiectul, cu o capacitate de aproximativ 30 de miliarde de metri cubi, este derulat de un consorţiu format din companiile Botas (Turcia), Bulgarian Energy Holding (Bulgaria), MOL (Ungaria), OMV (Austria), RWE (Germania), Transgaz (România).

Construcţia Nabucco ar trebui să înceapă în 2012, urmând ca gazoductul să fie dat în folosinţă trei ani mai târziu. Primele acorduri cu furnizorii de gaze ar putea fi încheiate până la jumătatea acestui an.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici