Eric Schmidt vinde acţiuni Google în valoare de 334 milioane de dolari

Directorul general al Google, Eric Schmidt, care va fi înlocuit în luna aprilie de un alt cofondator al companiei, Larry Page, se pregăteşte să vândă 534.000 din acţiunile pe care le deţine la gigantul online, pe care ar obţine 334 milioane de dolari la preţurile actuale.

87 afișări
Imaginea articolului Eric Schmidt vinde acţiuni Google în valoare de 334 milioane de dolari

Eric Schmidt vinde acţiuni Google în valoare de 334 milioane de dolari (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit unui anunţ către Securities and Exchange Commsision (SEC), citat de PaidContent - site afiliat grupului Guardian News and Media, Schmidt vinde 0,2% din acţiunile Google, adică circa 5% din participaţia proprie, "în cadrul unei strategii pe termen lung de diversificare şi valorificare a activelor personale".

Schmidt a mai vândut acţiuni Google în 2004, după listarea companiei la bursă, când a obţinut 258 milioane de dolari.

Dacă va pune în aplicare intenţiile declarate către SEC, participaţia lui Schmidt la Google va scădea de la 2,9% la 2,7%.

Ceilalţi doi cofondatori ai Google, Larry Page şi Sergey Brin, au anunţat în luna ianuarie a anului trecut că vor vinde împreună circa 10 milioane de acţiuni la companie în următorii cinci ani (în valoare de aproximativ 6,2 miliarde de dolari la cotaţia actuală - n.r.), reprezentând circa 17% din participaţiile cumulate ale celor doi.

Google a anunţat joi seară, la San Francisco, odată cu rezultatele financiare robuste pe 2010, că Eric Schmidt va fi înlocuit pe 4 aprilie de Larry Page, pentru a accelera procesul decizional intern. Analiştii şi presa internaţională speculează că mişcarea are rolul de a flexibiliza compania şi de a ajuta Google să recupereze teren pe piaţa socializării online, dominată de companii "proaspete" precum Facebook şi Twitter.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici