Erste Bank: Preţurile pe piaţa imobiliară din România vor continua să crească

Perspectiva pieţei imobiliare din România rămâne "foarte sigură", întrucât preţurile vor continua să crească în următorii ani, dar poate nu cu un ritm la fel de alert precum în ultimii trei ani, a declarat preşedintele executiv al BCR, Manfred Wimmer.

23 afișări
Imaginea articolului Erste Bank: Preţurile pe piaţa imobiliară din România vor continua să crească

Erste Bank: Preţurile pe piaţa imobiliară din România vor continua să crească (Sursa Mediafax Foto)

"Perspectiva pieţei proprietăţilor rămâne foarte sigură, în condiţiile în care preţurile au crescut în ultimii doi-trei ani de la un nivel foarte jos şi rămân cu mult sub valoarea celor mai scumpe locuri din regiune", a declarat vineri, la Viena, oficialul BCR, în cadrul sesiunii de întrebări şi răspunsuri de la conferinţa de presă unde au fost prezentarea rezultatelor financiare ale grupului bancar pentru 2007.

El a arătat că salariul mediu din România a crescut de 1,7 ori din anul 2004, şi continuă să crească, iar populaţia îşi permite încă să cumpere proprietăţi la nivelul actual la preţurilor.

Erste estimează că salariiledin România vor creşte în acest an cu maxim 10% în termeni reali şi cu 15-16% în termeni nominali.

Avansul salariilor din România depăşeşte estimările Erste pentru cele mai multe state din regiune. Astfel, banca austriacă previzionează o creştere nominală de circa 7-8% în majoritatea statelor din centrul şi estul Europei, exceptând Ucraina şi Serbia, unde previzionează că salariile vor urca cu 15-20%.

"Dezechilibrul existent între nivelul cererii şi cel al ofertei nu va dispărea încă foarte mult timp", a afirmat Wimmer.

În sectorul rezidenţial din Bucureşti se construiesc anual 10.000 de unităţi, în timp ce nivelul cererii este de aproximativ 200.000 de unităţi.

În zona proprietăţilor comerciale, în prezent este disponibilă 1,2% din suprafaţa totală, iar reprezentanţii grupului bancar estimează că aceasta va avansa la 5% în următorii trei ani, având în vedere că majoritatea proiectelor importante aflate în curs de desfăşurare vor fi date în funcţiune.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici