Europa de Est aduce profituri mai mici decât Cambodgia

Dacă până acum în România au venit marii investitori ruşi - companii precum Lukoil, Mechel sau Marco Industries (actualul Vimetco) intrând în România prin privatizări -, acum este rândul companiilor mici ruseşti să se extindă, este de părere Boris Firsov, partener al Roland Berger Strategy Consultants de la Moscova: "Companii cu cifre de afaceri de sute de milioane de euro (nu miliarde) caută acum să se extindă geografic şi se uită atât spre Europa de Est, unde vor să facă act de prezenţă, dar mai ales spre Cambodgia, India sau Vietnam, unde şansele de câştiguri rapide sunt mai mari", spune el pentru BUSINESS Magazin.

18 afișări
Imaginea articolului Europa de Est aduce profituri mai mici decât Cambodgia

Europa de Est aduce profituri mai mici decât Cambodgia

 Deocamdată, explică Boris Firsov, ruşii vin să cumpere active, deoarece intrarea cu alt gen de afaceri e mai dificilă: "De exemplu, în FMCG, companiile ruseşti îşi dezvoltă portofolii foarte mari şi variate, aşa cum trebuie pentru piaţa rusă, şi este dificil să le ducă în altă ţară, mai ales într-o ţară în curs de dezvoltare. În plus, piaţă rusească nu este încă acoperită, deci nici nu ar avea rost".
 
 Citiţi mai multe despre relaţiile comerciale dintre Rusia şi România pe www.businessmagazin.ro .

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici