EVENIMENT Apple: Ceasul inteligent Apple Watch a fost prezentat publicului. Care este preţul noului dispozitiv - FOTO

Apple a prezentat luni Apple Watch, primul produs nou al companiei din ultimii cinci ani, un dispozitiv destinat sa facă informaţiile disponibile la încheietura mâinii şi care deschide larg calea dezvoltării pieţei tehnologiei produselor purtabile, relatează Bloomberg.

6753 afișări
Imaginea articolului EVENIMENT Apple: Ceasul inteligent Apple Watch a fost prezentat publicului. Care este preţul noului dispozitiv - FOTO

EVENIMENT Apple în această seară: Ceasul inteligent Apple Watch este prezentat publicului (Imagine: AP/Mediafax Foto)

Ceasul are o faţă care poate fi personalizată şi o baterie cu o durată de functionare de 18 ore, în condiţii normale de utilizare, a declarat directorul general al Apple, Tim Cook, la evenimentul de prezentare organizat la San Francisco.

"Apple Watch este cel mai avansat ceas creat vreodată, un mijloc revoluţionar de conectare cu ceilalţi. Este incredibil de precis, are o faţă traditionala şi una digitală, plina de detalii. Sau o faţă simplă, elegantă, fără nicio cifră. Una care exprimă timpul intr-un fel nemaintâlnit sau una pur si simplu amuzantă", a spus Cook, aratandu-l pe Mickey Mouse.

Ceasul va putea fi precomandat din 10 aprilie şi va ajunge la cumpărătorii din 9 ţări pe 24 aprilie.

Dispozitivul va avea două dimensiuni, cu un model Sport cu preturi de 349 de dolari şi 399 de dolari, în timp ce versiunea mijloc de gama va avea un pret care porneste de la 549 de dolari. Pretul versiunii high-end a Apple Watch porneşte de la 10.000 de dolari.

Prin dispozitivul smartwatch Cook aduce Apple intr-o noua categorie de produse, prin care vrea sa atraga mai mult utilizatorii in universul digital al companiei.

Ca dispozitiv de monitorizare a sanatatii si a performantelor de fitness, ceasul deschide noi posibilitati in industria sanatatii si creste totodata numarul de aparate care functioneaza cu Apple Pay, noul sistem de plati mobile al companiei.

Pentru a putea functiona pe deplin, Apple Watch, care este prev-zut cu un ecran tactil color, trebuie sa fie conectat cu un iPhone. Ceasul afişează mesaje text si e-mailuri şi oferă functii numite "digital touch", care permit comunicarea intre ceasuri de acest fel. De asemenea, Apple Watch poate monitoriza informatii legate de sanatate s fitness si sa trimita mesaje de reamintire.

Apple Watch, prezentat pentru prima oara in septembrie anul trecut, este primul dispozitiv nou lansat de companie de cand Cook a devenit director general al Apple, in 2011. Noul produs, alaturi de iPhone-urile cu ecrane mai mari, au contribuit la optimismul investitorilor legat de dezvoltarea Apple, iar actiunile companiei au atins un nivel record in ultimele
saptamani.

Potrivit estimarilor analistilor intervievati de Bloomberg, vanzarile de aparate Apple Watch ar putea ajunge in actualul an fiscal la aproape 14 milioane de unitati.

Piata globala a smartwatch-urilor ar putea creste la 28,1 milioane de unitati in 2015, de la 4,6 milioane unitati, Apple urmand sa captureze 55% din piata, anticipeaza Strategy Analytics.

In prima parte a evenimentului de la San Francisco, Apple a prezentat si cel mai subtire MacBook produs vreodata, de numai 13,1 milimetri. Notebook-ul functioneaza cu cip Intel, are un ecran de tip retina de 12 inci si este disponibil in culorile argintiu, gri si auriu.Noul model de notebook va fi disponibil pe piata din 10 aprilie, cu preturi pornind de la 1.299 de dolari.

Cook a mai anuntat un parteneriat exclusiv al Apple TV cu canalul HBO al Time Warner, precum si faptul ca aplicatia de plati mobile Apple Pay este in prezent sustinuta de 2.500 de banci.

Prezentarea LIVE TEXT a evenimentului Apple:

UPDATE: Apple Watch va fi disponibil spre vânzare începând din 24 aprilie, în nouă ţări: Australia, Canada, China, Franţa, Germania, Hong Kong, Japonia, Marea Britanie şi Statele Unite.

UPDATE: Autonomia bateriei ceasului inteligent este de aproximativ 18 ore. Aplicaţiile se instalează pe ceas prin intermediul iPhone-ului. Încarcarea se face ataşând pe spatele ceasului un încărcător magnetic.

UPDATE: În cadrul evenimentului de la San Francisco a început prezentarea Apple Watch. Preşedintele companiei Tim Cook este cel care vorbeşte despre noul dispozitiv.

UPDATE: Preţurile de pornire pentru noul MacBook sunt de la 1299 de dolari şi produsul va fi disponibil publicului începând cu 10 aprilie.

UPDATE: Vicepreşedintele Apple, Phil Schiller, prezintă noul MacBook, care are diagonală a ecranului de 12 inci, cântăreşte 900 de grame şi este cu 24% mai subţire. În plus, tastatura noului MacBook a fost complet schimbată.

UPDATE: În debutul conferinţei, Tim Cook, şeful companiei americane, a prezentat progresele făcute de Apple în ţări precum China, dar şi faptul că s-au vândut peste 700 de milioane de iPhone-uri în lume.

Apple transmite live text evenimentul care însă, conform politicilor companiei, poate fi vizionat doar de pe dispozitive cu OS X şi prin browser-ul Safari.

Tim Cook, şeful companiei americane, a declarat recent că ceasul Apple este realizat astfel încât să înlocuiască cheile de la maşină şi cardurile care sunt folosite în prezent în multe vehicule. Acesta a precizat că bateria aparatului va avea destulă energie pentru utilizarea sa pe parcursul unei zile întregi şi se va încărca mai rapid decât un iPhone.

De asemenea, noul dispozitiv va funcţiona ca un card de credit prin intermediul serviciului Apple Pay.

Lansarea noului aparat ar putea fi o provocare pentru Apple, care ar putea presupune "adaptarea experienţei clienţilor în magazinele companiei", potrivit conversaţiei dintre Tim Cook şi angajaţii de la magazinul din Covent Garden din Londra, a relatat The Telegraph.

Şase lucruri pe care Apple le-ar putea dezvălui în cadrul evenimentului de la San Francisco

Potrivit publicaţiilor de specialitate, este posibil ca Apple să lanseze în cadrul evenimentului de astăzi şi alte produse, cum ar fi noul Mac Book.

Astfel, Apple ar urma să facă publice caracteristicile finale ale dispozitivului Apple Watch. Compania a obţinut atenţia presei şi fanilor mărcii anul trecut, când a prezentat dispozitivul Apple Watch pentru prima dată, dar a subliniat, de asemenea, că publicul nu a văzut încă nimic. Pe lângă serviciul de plăţi Apple Pay, aplicaţii de urmărire a programelor de fitness efectuate de utilizator, hărţi, mesagerie, Apple va face publice toate serviciile şi capabilităţile ceasului său inteligent, scrie businessinsider.com.

De asemenea, compania va prezenta preţul noului dispozitiv. Apple a anunţat deja că ceasul său inteligent va putea fi cumpărat pentru sume începând de la 349 de dolari, dar acesta este preţul pentru modelul "Sport", realizat din aluminiu. Apple Watch ar urma să aibă încă două versiuni, una din oţel şi una din aur de 18 carate. Potrivit speculaţiilor presei, ceasul inteligent realizat din aur va fi numit  Apple Watch Edition, iar preţul ar urma să fie undeva între 5.000 de dolari şi 10.000 de dolari, în timp ce modelul din oţel va fi cu câteva sute de dolari mai scump decât modelul "Sport".

Apple ar urma să prezinte şi o serie de aplicaţii dedicate noului dispozitiv. Unii dezvoltatori de astfel de programe au prezentat deja aplicaţiile lor realizate special pentru Apple Watch, dar este de aşteptat ca mult mai multe aplicaţii să fie prezentate în cadrul evenimentului de luni, comentează sursa citată.

Tim Cook a anunţat deja că Apple Watch va fi pus în vânzare în luna aprilie, dar o dată exactă a disponibilităţii comerciale ar trebui să fie dată publicităţii în cadrul conferinţei de luni, iar, dacă se va respecta tradiţia, ar trebui anunţată şi data la care Apple va începe să preia comenzi în avans.

Apple ar putea să prezinte luni şi un nou MacBook, cu diagonala ecranului de 12 inci. În luna ianurie, site-ul 9to5Mac a anunţat că Apple lucrează la un nou model de MacBook, cu un ecran de 12 inci şi un design mai subţire. The Wall Street Journal a relatat recent că noul dispozitiv ar putea fi disponibil comercial în al doilea trimestru din 2015, astfel că Apple ar putea da, luni, detalii despre noul model.

Business Insider mai scrie că Apple ar putea prezinte o versiunea a noii sale aplicaţii pentru fotografii, intitulată Photos, care ar urma să înlocuiască aplicaţia iPhoto pe care utilizatorii de computere Apple o cunosc deja. Aplicaţia Photos este încă în versiunea beta (încă în teste, n.r.), dar compania cu sediul în Cupertino, California, ar putea folosi evenimentul de luni pentru a da mai multe detalii despre noul software.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici