Excedent bugetar de 0,2% din PIB după primele patru luni

Bugetul general consolidat a înregistrat, în primele patru luni, un excedent de 1,07 miliarde de lei, reprezentând 0,2% din PIB, sub nivelul înregistrat în perioada similară din 2007, când surplusul a fost de 0,34%, potrivit datelor Ministerului Economiei şi Finanţelor.

20 afișări
Imaginea articolului Excedent bugetar de 0,2% din PIB după primele patru luni

Excedent bugetar de 0,2% din PIB după primele patru luni (Imagine: Mediafax Foto)

Cheltuielile realizate în primele patru luni au însumat 54,77 miliarde de lei, iar veniturile s-au plasat la 55,84 miliarde de lei.

Cea mai mare parte a cheltuielilor, 25,03 miliarde de lei, au fost realizate la bugetul de stat. Pe locul secund s-a plasat bugetul general centralizat al bugetelor locale, cu 13,55 miliarde de lei, iar pe poziţia a treia bugetul asigurărilor sociale de stat, cu 10,57 miliarde de lei.

La capitolul venituri, cel mai mare aport a fost consemnat de bugetul de stat, cu 22,26 miliarde de lei. Veniturile din impozitul pe profit, salarii, venituri şi câştiguri de capital s-au ridicat la 11,72 miliarde de lei, echivalentul a 2,7% din PIB.

Bugetul de stat a avut cel mai important deficit, de 2,77 miliarde de lei, iar excedentul cel mai ridicat a fost consemnat de bugetul general centralizat al bugetelor locale, cu 1,66 miliarde de lei.

Compania Naţională Autostrăzi şi Drumuri Naţionale a înregistrat, în primele patru luni, un deficit de 280,8 milioane de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici