Eximbank: Companiile cu credite pentru investiţii în lei vor putea recupera 50% din dobândă

Toate companiile vor avea posibilitatea să recupereze prin intermediul Eximbank până la 50% din dobânda plătită la creditele pentru investiţiile în lei, facilitatea fiind disponibilă până în prezent doar pentru întreprinderile mici şi mijlocii, potrivit instituţiei bancare.

41 afișări
Imaginea articolului Eximbank: Companiile cu credite pentru investiţii în lei vor putea recupera 50% din dobândă

Eximbank: Companiile cu credite pentru investiţii în lei vor putea recupera 50% din dobândă

"Începând din această lună societăţile mari pot recupera prin intermediul EximBank până la 50% din dobânda pe care o plătesc la creditele pentru investiţii în lei contractate de la băncile comerciale. Până în prezent, produsul «Compensaţia de dobândă la creditele în lei» era disponibil numai întreprinderilor mici şi mijlocii, dar aria de adresabilitate a fost extinsă la toate categoriile de societăţi comerciale", se arată într-un comunicat al băncii.

Compensarea parţială a dobânzii este un ajutor de minimis, societăţile comerciale putând beneficia de această schemă de ajutor de stat până în 2011.

Companiile pot solicita compensarea parţială a dobânzii pentru creditele de investiţii contractate după 1 ianuarie 2006. Valoarea maximă a ajutorului obţinut de un beneficiar în cadrul acestei scheme nu poate să depăşească echivalentul în lei a 200.000 euro pe o perioadă de până la 3 ani fiscali.

"Estimăm că anul acesta peste 1.000 de agenţi economici vor putea beneficia de această facilitate generatoare de lichiditate", a declarat în comunicat Ionuţ Costea, preşedintele EximBank.

EximBank a acordat anul trecut compensaţii de dobândă în valoare de aproximativ 15 milioane de lei, numărul întreprinderilor mici şi mijlocii care au beneficiat de această facilitate fiind de circa 450.

Banca de Export-Import a României EximBank este o instituţie specializată prin care se derulează activităţi de susţinere a mediului de afaceri românesc şi a tranzacţiilor internaţionale. EximBank oferă finanţări, cofinanţări, refinanţări, asigurări, reasigurări, garanţii, destinate să contribuie la dezvoltarea infrastructurii şi a utilităţilor de interes public, dezvoltarea regională, susţinerea activităţii de cercetare-dezvoltare, protecţia mediului înconjurător.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici