Experţi britanici: Trecerea la vehicule electrice va genera probleme majore, vor fi necesare noi centrale pentru poducerea de electricitate

Marea Britanie va trebui să investească miliarde de lire (miliarde de euro) pentru construirea de centrale electrice, extinderea reţelelor de electricitate şi pentru staţii de alimentare a maşinilor, pentru a evita oprirea bruscă a energiei după renunţarea la motoarele diesel şi pe benzină.

10486 afișări
Imaginea articolului Experţi britanici: Trecerea la vehicule electrice va genera probleme majore, vor fi necesare noi centrale pentru poducerea de electricitate

Experţi britanici: Trecerea la vehicule electrice va genera probleme, vor fi necesare noi centrale pentru poducerea de electricitate

Alimentarea a milioane de vehicule dotate cu motoare electrice peste două decenii este fezabilă din punct de vedere tehnic, dar va genera costuri suplimentare, relatează site-ul agenţiei Reuters. Costurile ar putea fi mai mici dacă şoferii vor putea fi convinşi să alimenteze cu electricitate maşinile noaptea, când alţi consumatori sunt opriţi.

Reţelele locale de electricitate riscă să se confrunte cu probleme majore şi vor trebui să gestioneze eficient electricitatea pentru a putea alimenta şi vehiculele.

"Va fi o mare provocare şi sunt necesare investiţii majore pentru producerea de electricitate, pentru dezvoltarea sistemelor de distribuire şi construirea de staţii de alimentare", atrage atenţia Johannes Wetzel, analist la Institutul Wood Mackenzie.

În iulie, Guvernul britanic a anunţat intenţia de a interzice autoturismele cu propulsie diesel şi pe benzină începând din anul 2040, în scopul reducerii poluării. În acest context, numărul vehiculelor electrice ar putea fi de 20 de milioane din anul 2040, comparativ cu aproximativ 90.000 în prezent, estimează experţii, situaţie care va necesita construirea de centrale electrice pentru acoperirea deficitului. De asemenea, reţelele pentru distribuirea electricităţii vor trebui modernizate, pentru a se evita oprirea bruscă a alimentării cu energie electrică.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici