Explozie provocată de gaze într-o localitate din Transnistria

O explozie puternică s-a produs miercuri dimineaţă, în jurul orei 05.30, la un gazoduct ce transporta gaze naturale spre ţările Uniunii Europene. Deflagraţia a avut loc între localităţile Copanca şi Chiţcani, din raionul Căuşeni, a declarat Liliana Puşcaşu, ofiţer de presă al Serviciului de Protecţie Civilă şi Situaţii Excepţionale.

358 afișări
Imaginea articolului Explozie provocată de gaze într-o localitate din Transnistria

O explozie provocată de gaze s-a produs într-o localitate din Transnistria (Imagine din arhiva Mediafax Foto/AFP)

Explozia nu s-a soldat cu victime, a precizat Liliana Puşcaşu, citată de Info-Prim Neo.

Deflagraţia a format un crater de 100 de metri pătraţi.

Potrivit martorilor citaţi de Interlic, explozia a fost resimţită de populaţia raioanelor Căuşeni, din oraşele Tighina, Tiraspol şi localităţile din împrejurime.

Presa transnistreană informează că explozia a avut loc la conducta de tranzit de gaze care duce spre Bulgaria.

Explozia nu este rezultatul unui act de sabotaj

Explozia are legătură cu deteriorarea conductei, veche de peste 30 de ani, potrivit unor informaţii preliminare citate de Novîi Reghion.

Potrivit unui oficial, conducta se află la o adâncime de doi metri.

În zona deflagraţiei a fost instituit un perimetru de securitate pe o rază de 2,5-3 kilometri, dar focul nu a putut fi încă stins, din cauza temperaturilor ridicate.

La locul avariei se află colaboratorii Serviciului de Protecţie Civilă şi Situaţii Excepţionale, reprezentanţii Moldovagaz şi forţele de menţinere a ordinii publice, precum şi angajaţii companiei Tiraspoltransgaz-Transnistria şi persoane din administraţia regiunii.

La faţa locului au sosit şi liderul transnistrean Igor Smirnov, vicepreşedintele Aleksandr Korolev şi ministrul de Interne, Vadim Krasnoselski.

Citeşte şi:

Volumul de gaz livrat către Balcani, redus cu 40 la sută

România nu este afectată de explozia de la conducta de gaze din Transnistria

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici