Exporturile de produse din tutun încălzit au depăşit anul trecut exportul de ţigarete din România

Daniel Cuevas, Philip Morris: Am investit aproape 600 milioane de dolari în transformarea fabricii de la Otopeni

250 afișări
Imaginea articolului Exporturile de produse din tutun încălzit au depăşit anul trecut exportul de ţigarete din România

Exporturile de produse din tutun încălzit ale României au ajuns în 2021 la 723 milioane euro, depăşind nivelul exporturilor de ţigări, care au totalizat 617 milioane lei, dar la nivel local ţigările continuă să domine alegerile a 5 milioane de consumatori adulţi, potrivit Philip Morris România.

România este al doilea cel mai mare producător de ţigarete din Europa, alături de Germania.

Philip Morris  exportă peste 90% din producţia fabricii din Otopeni în 54 de ţări de pe 5 continente. Valoarea exporturilor companiei a crescut de 7 ori faţă de anul 2016 şi a depăşit exporturile fabricii Philip Morris International (PMI) din Italia.

„Am făcut investiţii semnificative în dezvoltarea acestor produse inovatoare: aproape 600 de milioane de dolari de când am început transformarea fabricii din Otopeni într-o unitate de producţie de ultimă generaţie. Ne mândrim cu faptul că în 2021 exporturile de produse din tutun încălzit fabricate în România au depăşit exporturile de ţigarete. Aceste realizări sunt dovada angajamentului nostru ferm faţă de România. Cu toate acestea, ţigările continuă să domine alegerile celor 5 milioane de consumatori adulţi din România.  Adoptarea alternativelor mai puţin nocive, precum IQOS, este încă la un nivel scăzut faţă de alte state europene, iar acest lucru se datorează, în special, nivelului ridicat de dezinformare care persistă în legătură cu produsele care încălzesc tutunul. ”, a spus  Daniel Cuevas, Managing Director, Philip Morris Romania.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici