- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (28.01.2015, 19:52)
- Florentina Dragu
- Home
- Video
- Politic
- Vești bune
- Economic
- Social
- Externe
- Revolutions
- Marius Tucă Show
- Gândurile lui Cristoiu
- Coronavirus
- Facem România bine
Expunerea băncilor străine pe România a scăzut în 12 luni cu 10,5%, la 39,6 miliarde dolari
Expunerea directă a băncilor străine pe economia românească a scăzut cu 10,5% într-o perioadă de 12 luni încheiată în septembrie 2014, de la 44,24 miliarde de dolari la 39,58 miliarde de dolari, potrivit datelor Iniţiativei de la Viena.
145 afişări

Expunerea băncilor străine pe România a scăzut în 12 luni cu 10,5%, la 39,6 miliarde dolari (Imagine: Publimedia/Shutterstock)
În trimestrul al treilea raportat la trimestrul anterior, expunerea băncilor străine a scăzut cu 898 milioane de dolari, după un declin de 488 milioane în precedentele trei luni.
Expunerile băncilor au scăzut într-un ritm mai accelerat în primul trimestru al anului, declinul consemnat fiind de 1,73 miliarde de dolari, peste reducerea de 1,54 miliarde de dolari din ultimele trei luni ale anului 2013.
Datele, bazate pe informaţiile Băncii pentru Reglemente Internaţionale, se referă la activele din economie finanţate extern, inclusiv împrumuturi ale băncilor străine către companii, bănci şi instituţii de stat, obligaţiuni şi finanţarea subsidiarelor locale ale instituţiilor financiare străine.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Rareș Bogdan, atac la Orban: „I s-a umflat capul. Și-a închipuit că e câinele, lupul alfa, omul fără de care România nu merge înainte”
-
Departamentul de Stat al SUA cere eliberarea lui Navalnîi. Pompeo: Liderii politici puternici nu se tem de vocile cu care sunt în competiţie
-
Cine este Alexei Navalnîi, principalul oponent al lui Putin
-
Echipa lui Joe Biden cere eliberarea imediată a lui Aleksei Navalnîi şi denunţă acţiunile Kremlinului
Soldul creditelor acordate de băncile străine în România a scăzut în anul încheiat în septembrie 2014 cu 1,52 miliarde de dolari, potrivit datelor Iniţiativei de la Viena.
Iniţiativa de la Viena a fost creată la începutul anului 2009, pentru a preveni eventuale retrageri masive de capital de pe pieţele est-europene în urma crizei financiare mondiale declanşată de falimentul Lehman Brothers Holdings.
La începutul anului 2012, Iniţiativa a fost relansată sub numele Viena 2, ca răspuns la noi riscuri economice în regiune pe fondul crizei din zona euro.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.






ULTIMA ORǍ
vezi mai multe