Extinderea "Rabla" la persoanele juridice, benefică pentru piaţa maşinilor noi

Extinderea programului de înnoire a parcului auto şi la persoanele juridice ar putea duce la o creştere a pieţei de automobile noi cu 15% - 20% în 2010, în condiţiile în care vânzările de anul acesta nu vor depăşi 130.000 de unităţi, a declarat pentru MEDIAFAX preşedintele ACAROM, Constantin Stroe.

30 afișări
Imaginea articolului Extinderea "Rabla" la persoanele juridice, benefică pentru piaţa maşinilor noi

Extinderea "Rabla" la persoanele juridice, benefică pentru piaţa maşinilor noi (Imagine: Mediafax Foto)

"Măsura extinderii programului «Rabla» la persoanele juridice va mai dezgheţa piaţa de maşini noi. Dacă şi pentru anul viitor se va aloca o cotă de 60.000 de unităţi, ne putem aştepta la o creştere a pieţei cu 15% - 20%", a afirmat şeful Asociaţiei Constructorilor de Automobile din România (ACAROM), care ocupă în acelaşi timp şi poziţia de vicepreşedinte al constructorului Dacia.

El a precizat că pentru acest an nu se aşteaptă la un volum de vânzări de maşini noi mai mare de 130.000, cu 52% mai puţin faţă de anul trecut, când s-au comercializat 270.995 de unităţi noi.

Conform unei ordonanţe de urgenţă publicată luni în Monitorul Oficial, programul naţional de înnoire a parcului auto a fost extins şi la persoanele juridice, metodologia de implementare şi finanţare a măsurii urmând a fi stabilite de Administraţia Fondului de Mediu.

De asemenea, actul legislativ prevede introducerea în program a tichetului valoric, document a cărui valoare nominală reprezintă echivalentul primei de casare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici