ExxonMobil pregăteşte pentru următorii doi ani investiţii de 1,2 miliarde dolari în Marea Neagră

ExxonMobil Exploration and Production România pregăteşte pentru următorii doi ani investiţii de până la 1,23 miliarde de dolari în foraj petrolier şi lucrări adiacente în Marea Neagră.

704 afișări
Imaginea articolului ExxonMobil pregăteşte pentru următorii doi ani investiţii de 1,2 miliarde dolari în Marea Neagră

ExxonMobil pregăteşte pentru următorii doi ani investiţii de 1,2 miliarde dolari în Marea Neagră

Compania a programat pentru începutul lunii noiembrie mai multe licitaţii prin care vizează să contracteze lucrări de foraj şi lucrări adiacente în perimetrele din Marea Neagră, potrivit datelor publicate pe sistemul public de licitaţii.

Exxon Mobil Exploration and Production Romania Limited, filială a companiei americane Exxon Mobil, a început împreună cu OMV Petrom (SNP), în decembrie 2011, forajul într-un perimetru petrolier din Marea Neagră aflat în concesiunea companiei româneşti.

La începutul anului, OMV Petrom şi Exxon Mobil Exploration and Production România au anunţat că au făcut o descoperire semnificativă la exploatările din Marea Neagră, estimările preliminare plasând zăcământul de gaze naturale la 42-84 miliarde metri cubi, care echivalează cu de 3-6 ori consumul anual al României.

Directorul general al grupului austriac OMV, Gerhard Roiss, a declarat recent pentru revista Manager că grupul a găsit în Marea Neagră o rezervă "gigantică de petrol şi gaz, o descoperire de importanţă mondială".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici