Facebook a atins un nou minim pe bursă

Facebook a atins un nou minim luni pe bursa de la New York, coborând cu 3%, la sub 27 de dolari, după ce analiştii de la Sanford C. Bernstein au stabilit un preţ ţintă de 25 de dolari pentru acţiunile reţelei de socializare.

293 afișări
Imaginea articolului Facebook a atins un nou minim pe bursă

Facebook a atins un nou minim pe bursă, după o notă proastă din partea analiştilor de la Bernstein (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Facebook a închis luni pe piaţa Nasdaq la 26,9 dolari, cel mai redus preţ de la listarea companiei, pe 18 mai, când a debutat la 38 de dolari, transmite Bloomberg.

Astfel, acţiunile reţelei au scăzut cu 29% de la oferta publică iniţială.

"Este dificil de argumentat în favoarea deţinerii acţiunilor Facebook astăzi", comentează analiştii Bernstein într-un raport.

La momentul listării, Morgan Stanley şi celelalte bănci de investiţii care au pregătit oferta publică au stabilit un preţ la care capitalizarea companiei era de 104,2 miliarde dolari, de peste 107 ori profitul din ultimele 12 luni, faţă de un raport de sub 20 în cazul unor nume grele precum Apple sau Google.

Facebook şi Morgan Stanley au fost criticate dur de către investitori pentru creşterea preţului şi a volumului acţiunilor scoase pe piaţă la câteva zile înaintea ofertei publice.

Evoluţia afacerilor de advertising ale Facebook, principala sursă de venituri pentru companie, nu ţine pasul cu creşterea bazei de utilizatori, tot mai mulţi dintre aceştia accesând reţeaua de socializare de pe smartphone-uri sau tablete, segment unde compania nu are încă o strategie de publicitate bine pusă la punct.

Astfel, încetinirea creşterii veniturilor pe termen scurt va alimenta neîncrederea investitorilor în perspectivele de viitor ale companiei, însă situaţia ar putea reprezenta numai un regres temporar dacă Facebook va reuşi să îmbunătăţească şi maximizeze monetizarea bazei de utilizatori atât pe platforme tradiţionale, cât şi pe dispozitive mobile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici