Facilităţi fiscale: Gospodăria ţărănească, scutită de impozit pe terenuri şi clădiri. Tot mai mulţi orăşeni aleg să se mute la ţară

  • Gospodăria ţărănească, scutită de impozit pe terenuri şi clădiri
  • Gospodăria ţărănească poate deveni membru cooperator asociat în cooperative agricole
  • Peste 110.000 de oameni se mută de la oraş la sat
11539 afișări
Imaginea articolului Facilităţi fiscale: Gospodăria ţărănească, scutită de impozit pe terenuri şi clădiri. Tot mai mulţi orăşeni aleg să se mute la ţară

FOTO: Profimedia

Mutatul de la oraş la ţară a devenit un fenomen în România, mai ales de la debutul crizei Covid. Aşa că gospodăria ţărănească este în centrul atenţiei, dar şi pe masa preşedintelui Iohannis. Prin noua lege promulgată de el, gospodăria poate să devină membru asociat în cooperative agricole. Aşa că ţăranii noştri vor redescoperi beneficiile acestei forme de oraganizare, în care investiţiile se fac la comun.
  • Ce facilităţi fiscale va primi gospodăria ţărănească?
Printr-un act normativ ce va intra în vigoare la publicarea în Monitorul Oficial, gospodăria ţărănească va putea fi scutită de la plata impozitului pe terenuri şi clădiri. Dar, bineînţeles, cu o condiţie: să fie înscrisă într-o cooperativă agricolă! Aşa că membrii cooperatori nu vor mai plăti impozitul pe clădirile şi  terenurile utilizate pentru producţia  cooperativei agricole. Această facilitate fiscală va fi valabilă pentru primii 5 ani de la începerea activităţii în cazul celor nou-înfiinţate. E valabilă aceeaşi peroadă şi pentru cele deja înfiinţate, care au o cifră anuală netă de până la 10 milioane de euro până la finalul anului trecut.
  • Cum a schimbat pandemia dorinţa oamenilor de a se muta din oraş la ţară?
De la începutul crizei până acum, în România a crescut cererea pentru imobiliare în mediul rural. Sunt totuşi căutate în special casele din localităţile aflate în apropierea marilor oraşe. Motivul? Tinerii nu-şi mai doresc să treacă printr-o nouă eventuală izolare la bloc, în apartament. Aceştia simt nevoia de aer curat şi de un spaţiu mai mare. Cele mai recente date oficiale arată că, anual, în România peste 110.000 de oameni se mută de la oraş la sat, în timp ce numărul celor care se mută de la sat la oraş este de aproximativ 87.000.
 
Peste 22.000 de tineri au cerut finanţări să se mute la ţară. Aproximativ 87.000 de oameni se muta de la sat, la oraş.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici