Falimentul CFR Marfă. Cine sunt "Regii Vagoanelor", oamenii care au construit o flotă privată cu vagoanele statului - VIDEO

Situaţia din compania de stat a favorizat apariţia unor firme private puternice, care demult fac profit în defavoarea CFR Marfă. Din nou, statul nu-şi foloseşte resursele, ci îşi bate joc de ele.

1265 afișări
Imaginea articolului Falimentul CFR Marfă. Cine sunt "Regii Vagoanelor", oamenii care au construit o flotă privată cu vagoanele statului - VIDEO

Falimentul CFR Marfă. Cine sunt "Regii Vagoanelor", oamenii care au construit o flotă privată cu vagoanele statului - VIDEO

Cel care a marcat involutia lui CFR Marfa, cel in al carui mandat CFR Marfa a intrat in pierdere neta este Ludovic Orban.

Una din masurile pe care le-a luat ministru Orban pentru CFR Marfa a fost sa faca un nou imprumut. Desi avea 72 de milioane de euro in conturi, CFR Marfa imprumuta alti 120 de milioane de euro de la un grup de 11 banci condus de Raiffeissen Bank. Cu acesti bani s-a stins imprumutul din 2002 si s-a intrat intr-o epoca neagra pentru CFR.

"Rostogolire se numeste, rostogolirea creditului respectiv" explica Ludovic Orban. 

Tot in mandatul lui Ludovic Orban a avut loc unul dintre cele mai controversate contracte facute vreodata de CFR Marfa: infiintarea Rolling Stock Company.

In fapt, CFR Marfa se asociaza cu principalul competitor de pe piata GFR pentru a crea o noua companie. 6400 de vagoane si aproape 100 de locomotive, declarate in plus pentru CFR Marfa au fost puse la dispozitia Rolling Stock .

 

Citeşte mai multe despre falimentul CFR Marfă pe stirileprotv.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici