Falimentul lanţurilor de modă din Marea Britanie lasă fără comenzi peste 50 de fabrici din România

  • Falimentul marilor branduri de modă din Marea Britanie şi închiderea a sute de magazine lasă fără comenzi peste 50 de fabrici din România
  • În cazul Arcadia, pe lista de peste 1.000 de furnizori din întreaga lume apar peste 50 de fabrici locale.
767 afișări
Imaginea articolului Falimentul lanţurilor de modă din Marea Britanie lasă fără comenzi peste 50 de fabrici din România

Falimentul lanţurilor de modă din Marea Britanie lasă fără comenzi peste 50 de fabrici din România

Grupurile britanice de modă Debenhams şi Arcadia - care deţine printre altele TopShop - au anunţat probleme financiare majore şi intrarea în faliment şi respectiv insolvenţă.

Aceste probleme generate de pandemie, dar nu numai, se răsfrâng asupra producţiei locale de textile, unele fabrici din România lucrând exclusiv cu grupuri britanice.

România era unul dintre principalii furnizori ai grupului Debenhams, circa 4% din produsele din magazine purtând pecetea “made in România”, conform celor mai recente date.

În cazul Arcadia, pe lista de peste 1.000 de furnizori din întreaga lume apar peste 50 de fabrici locale.

Unele dintre cele mai mari fabrici de textile din România, precum Alison Hayes şi Oztasar, dar şi altele mai mici, produc haine pentru marile grupuri britanice de modă care se confruntă în prezent cu probleme financiare şi care riscă falimentul.

În ultima săptămână atât Debenhams, cât şi Arcadia, grup ce deţine printre altele brandurile TopShop, Topman, Dorothy Perkins, Wallis şi Miss Selfridge, au anunţat fie începutul lichidării stocului pentru închiderea magazinelor, fie intrarea în incapacitate de plată.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici