Farmache: Tranzacţiile bursiere se reiau joi, după programul normal

Consiliul Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a decis să menţină oprită şedinţa bursieră până la finalul zilei de miercuri, iar tranzacţiile vor fi reluate joi, după programul normal, aşa cum au dorit şi majoritatea brokerilor, a anunţat preşedintele Bursei, Stere Farmache.

17 afișări
Imaginea articolului Farmache: Tranzacţiile bursiere se reiau joi, după programul normal

Farmache: Tranzacţiile bursiere se reiau joi, după programul normal (Imagine: Mediafax Foto)

"Atât investitorii, cât şi publicul larg nu trebuie să privească această decizie ca pe una care semnalează panică, ci ca pe una menită să dea un răgaz pentru a putea să evalueze mai clar decizia de a investi. Credem că un răgaz de câteva ore e binevenit pentru investitori. Reluarea tranzacţiilor se va face mâine şi sperăm că în condiţii mai bune", a afirmat Farmache.

Preşedintele BVB a afirmat că decizia de suspendare a tranzacţiilor a fost luată conform prevederilor regulamentului Bursei, întrucât "erau semnale că piaţa nu se va putea desfăşura în condiţii de ordine".

Decizia de reluare a tranzacţiilor în şedinţa de joi a fost luată după consultarea dintre Bursă şi intermediarii din piaţă.

"Am avut discuţii cu societăţile de intermediere şi majoritaeta opinează ca şedinţa să nu mai fie reluată în şedinţa de azi (miercuri -n.r)", a arătat Farmache.

"Având în vedere şi situaţia pieţelor bursiere internaţionale, care înregistrează scăderi importante, BVB opinează pentru menţinerea suspendării pe durata întregii şedinţe de astăzi (miercuri -n.r.) şi reluarea tranzacţionării conform programului normal, mâine, 9 octombrie 2008. Vă rugăm, dacă doriţi, să transmiteţi opinia dumneavoastră către BVB prin e-mail", se arăta în mesajul transmis de Bursă intermediarilor din piaţă.

Conducerea Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a suspendat tranzacţiile, la ora 11:08, după ce piaţa s-a prăbuşit, înregistrând scăderi ale cotaţiilor de peste 10%, chiar aproape 15% în cazul societăţilor de investiţii financiare (SIF).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici