Fed a menţinut dobânda la nivelul minim aproape de zero

Rezerva Federală a Statelor Unite (Fed) a menţinut, miercuri, dobânda de politică monetară aproape de nivelul zero şi a reafirmat angajamentul de a păstra acest nivel o perioadă prelungită de timp, decizia fiind anticipată de analişti, transmite Reuters.

22 afișări
Imaginea articolului Fed a menţinut dobânda la nivelul minim aproape de zero

Fed a menţinut dobânda la nivelul minim aproape de zero (Imagine: Mediafax Foto)

Evoluţia economiei şi situaţia pieţei muncii au continuat să se îmbunătăţească, arată Fed.

Cheltuielile de consum ale populaţiei au crescut în ultima perioadă, dar rămân sub presiunea şomajului ridicat, avansului scăzut al veniturilor şi accesului mai dificil la credite.

"Fed va menţine dobânda pentru fondurile federale în banda de variaţie de 0-0,25% şi continuă să anticipeze că situaţia economică va garanta păstrarea acestui nivel excepţional pentru o perioadă prelungită", potrivit comunicatului instituţiei.

Fed nu a mai modificat dobânda cheie din decembrie 2008, pentru a ajuta economia să iasă din cea mai gravă recesiune de după criza din anii '30.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici