Fed a pompat joi suma record de 105 miliarde de dolari în sistemul bancar

Rezerva Federală americană (Fed) a realizat, joi, o infuzie de 105 miliarde de dolari în sistemul bancar, valoare zilnică record, în contextul în care băncile centrale din întreaga lume şi-au intensificat eforturile de a reducere tensiunile de pe pieţele de creditare.

33 afișări
Imaginea articolului Fed a pompat joi suma record de 105 miliarde de dolari în sistemul bancar

Fed a pompat joi suma record de 105 miliarde de dolari în sistemul bancar

A doua mare injecţie de capital din istorie, în valoare de 81,25 miliarde de dolari, a fost realizată de Fed în septembrie 2001, după atacurile asupra Wall Trade Center.

Fed a realizat infuzia de fonduri din rezervele proprii prin intermediul operaţiunilor de răscumpărare (repo) overnight.

Operaţiunile repo reprezintă o formă de creditare pe termen scurt a dealerilor. Dealerul vinde titluri guvernamentale către investitori, răscumpărându-le ziua următoare.

Cea mai recentă operaţiune a băncii centrale din SUA a fost în valoare de 50 de miliarde de dolari, deşi băncile au cerut 77,65 miliarde de dolari.

Imediat după realizarea acestei operaţiuni, fondurile federale se tranzacţionau pe piaţa interbancară la 3%, peste rata dobânzii de politică monetară de 2% fixată de Fed.

Fed a furnizat, joi, încă 50 de miliarde de dolari prin intermendiul operaţiunilor repo overnight şi 5 miliarde de dolari prin acorduri repo pentru 14 zile.

Băncile centrale au anunţat, anterior, că vor colabora pentru a calma evoluţia burselor şi tensiunile din sectorul monetar.

Comitetul Federal pentru Piaţa Liberă din Statele Unite a autorizat o extindere de 180 miliarde de dolari a liniilor de swap valutar, prin care BCE, Banca Angliei şi banca centrală a Elveţiei vor oferi finanţare pe termen scurt, prin schimbul de monedă naţională proprie contra dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici