Fed: Economia SUA înregistrează o creştere moderată, care se va accelera treptat

Economia SUA înregistrează o creştere economică moderată, care se va accelera treptat, a apreciat miercuri Rezerva Federală americane (Fed), instituţia reiterând angajamentul de a menţine neschimbată dobânda de politică monetară cel puţin până la sfârşitul lui 2014.

153 afișări
Imaginea articolului Fed: Economia SUA înregistrează o creştere moderată, care se va accelera treptat

Fed: Economia SUA înregistrează o creştere moderată, care se va accelera treptat (Imagine: Radu Iordache/Mediafax Foto)

Fed a notat că rata şomajului a scăzut, dar se află încă la un nivel prea ridicat, şi a atribuit accelerarea din ultima perioadă a inflaţiei majorării costului energiei.

"Dobânda de politică monetară va fi menţinută la un nivel extraordinar de scăzut cel puţin până în 2014 din cauza condiţiilor economice", se arată într-un comunicat al băncii centrale americane.

Departamentul pentru Comerţ a anunţat miercuri scăderea cu 4,2% a comenzilor pentru bunuri de folosinţă îndelungată, la 202,6 miliarde de dolari, după o creştere, revizuită în sens negativ, de 1,9% în februarie, date care sugerează încetinirea activităţilor de producţie în cea mai mare economie a lumii.

Investitorii care aşteptau indicii că Fed va lua noi măsuri de susţinere a economiei prin achiziţii de obligaţiuni sunt dezamăgiţi.

PIB-ul SUA a avansat cu 3% în trimestrul al patrulea al anului trecut, dar analiştii anticipează că ritmul va încetini la circa 2,5% în primele trei luni din 2012.

În ianuarie, Fed prognoza pentru primul trimestru o creştere economică de 2,2%-2,7%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici