Fermierii ar putea fi protejaţi prin lege de "agresiunea imobiliară"

Ministerul Agriculturii ar putea iniţia un proiect de lege privind fermele zootehnice pentru a le proteja de "agresiunea imobiliară", act normativ care ar interzice construirea în apropierea unităţilor agricole, a declarat, vineri, secretarul de stat Gheorghe Albu.

61 afișări
Imaginea articolului Fermierii ar putea fi protejaţi prin lege de "agresiunea imobiliară"

Fermierii ar putea fi protejaţi prin lege de "agresiunea imobiliară"

"Este nevoie de adoptarea unui act normativ, o lege a fermelor, pentru că aceste ferme trebuie să fie protejate de agresiunea imobiliară, pentru că se pot pomeni cu o vilă la poartă şi le poate fi contestată autorizaţia de funcţionare", a declarat Albu.

El a precizat că legea ar putea stabili ca pe o anumită suprafaţă în jurul fermelor să nu fie acordate autorizaţii de construcţie.

"Nu mai poţi să emiţi PUZ (plan urbanistic zonal - n.r.) şi să dai autorizaţie de construcţie şi chiar ar fi bine ca terenul din jurul fermelor să fie folosit ca păşuni şi bază furajeră", a afirmat oficialul Ministerului Agriculturii.

El a arătat, totodată, că legea ar trebui să cuprindă şi anumite facilităţi, cum ar fi scutirea de anumite taxe şi impozite.

"Ne dorim să lucrăm la această iniţiativă de proiect de act normativ privind funcţionarea fermelor. (...) Se impune aprobarea unui astfel de act normativ, prin care să se stabilească reguli în administraţia locală pentru fermieri, cât şi pentru cei care vor să dezvolte activităţi de construcţie", a explicat Albu.

Legislaţia prevede ca fermele zootehnice să fie amplasate la anumite distanţe de zonele de locuit, pentru a putea fi respecate normele de igienă şi mediul de viaţă al populaţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici