Fiat ar putea concedia 5.000 de angajaţi din Italia

Fiat intenţionează să concedieze 5.000 de angajaţi în Italia, peste cifrele anunţate anterior, şi ar putea exclude din grup încă din această vară operaţiunile din industria automobilelor într-o companie separată, mai devreme decât se anticipa.

21 afișări
Imaginea articolului Fiat ar putea concedia 5.000 de angajaţi din Italia

Fiat ar putea concedia 5.000 de angajaţi din Italia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit ziarului italian La Repubblica, Fiat va anunţa reducerile de personal pe 21 aprilie, odată cu prezentarea planului strategic pentru perioada 2010-2014.

Concedierile ar putea afecta fabricile de maşini din Italia şi reprezintă 15% din cei 30.000 de angajaţi ai liniilor de asamblare autohtone.

Acţiunile Fiat au crescut la maximul ultimelor două luni în urma apariţiei informaţiilor şi urcau cu peste 4% la jumătatea şedinţei.

Fiat, care a preluat anul trecut 20% din acţiunile companiei americane Chrysler pentru a-şi consolida prezenţa pe plan internaţional, a programat oficial 1.500 de concedieri la fabrica siciliană Termini Imerese, care se va închide la 31 decembrie, şi alte 500 la unitatea Cassino.

Însă, potrivit unor surse sindicale citate de La Repubblica, alţi 2.000-2.500 de salariaţi şi-ar putea pierde locurile de muncă la fabrica Mirafiori din Turin şi alţi 500 la uzina Pomigliano.

Fiat are puţin peste 80.000 de angajaţi în Italia şi 190.000 în întreaga lume.

Reprezentanţii grupului au refuzat să comenteze informaţiile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici