Fiat concediază 20% din directorii pe care îi are în Europa. Care este motivul

Grupul italian Fiat va reduce numărul posturilor de conducere din Europa cu 20%, a declarat joi o persoană apropiată situaţiei.

367 afișări
Imaginea articolului Fiat concediază 20% din directorii pe care îi are în Europa. Care este motivul

Fiat concediază 20% din directorii pe care îi are în Europa. Care este motivul (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Măsura va fi luată pentru limitarea pierderilor operaţionale. Producătorul auto va elimina circa 110 din 550 de posturi manageriale în regiune, la brandurile Fiat, Alfa Romeo şi Lancia, a arătat sursa, transmite Bloomberg.

Aproximativ 100 din aceste poziţii vor fi eliminate în Italia, iar alte două surse au precizat că restructurarea a început deja din luna iunie.

Un purtător de cuvânt al Fiat a refuzat să comenteze.

Politicienii şi sindicatele presează Fiat să investească în Italia, iar grupul a anunţat că nu va renunţa la piaţa locală, chiar dacă este pe cale să înregistreze în acest an pierderi de 700 de milioane de euro în Europa.

Directorul general al Fiat, Sergio Marchionne, urmează să se întâlnească sâmbătă cu premierul Mario Monti pentru discutarea planurilor companiei în Italia.

"Este o hemoragie controlată. Am lucrat pentru evitarea conflictelor în companie. Numărul exact al directorilor concediaţi va depinde de decizia pe care Fiat o va lua cu guvernul asupra viitorului plan pentru operaţiunile din Italia", a declarat Roberto Granatelli, un lider sindical din Torino.

Fiat a sistat temporar noile investiţii în Italia, reducând cheltuielile în Europa cu 500 de milioane de euro în acest an, şi a amânat lansarea unor noi modele.

Marchionne nu anticipează ca vânzările europene se se redreseze înainte de 2014 cel mai devreme.

Fiat a anunţat în august că se concentrează pe concedieri temporare în vederea reducerii cheltuielilor pe timp de criză.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici