Fiat va construi o fabrică de mare capacitate la St Petersburg

Grupul italian Fiat va construi o fabrică de automobile cu o capacitate mare de producţie la St Petersburg, iar un acord pentru această investiţie va fi semnat în primul trimestru al anului viitor, a declarat miercuri un oficial rus.

147 afișări
Imaginea articolului Fiat va construi o fabrică de mare capacitate la St Petersburg

Fiat va construi o fabrică de mare capacitate la St Petersburg (Imagine: Mediafax foto/AFP)

"Decizia a fost luată. Fiat a găsit un partener rus serios. Va fi o fabrică modernă, cu un volum mare de producţie", a spus Alexei Chikanov, preşedintele Comitetului pentru Investiţii şi Proiecte Strategice din St Petersburg, transmite Reuters.

El nu a vrut să comenteze identitatea partenerului, dar două surse apropiate negocierilor au declarat că este vorba de banca de stat Sberbank.

Producătorii auto occidentali şi-au extins prezenţa în Rusia datorită stimulentelor de stat, dar şi a aşteptărilor de dublare a vânzărilor totale la circa 4 milioane de vehicule, până la jumătatea deceniului. Renault, Ford şi General Motors au încheiat parteneriate cu companii locale, pentru a ajunge la un nivel al producţiei de 350.000 de vehicule pe an, care îi califică pentru facilităţi de stat.

Fiat a optat să se dezvolte singur după eşuarea unui acord cu compania locală Sollers, la începutul lui 2011. Ulterior, Sollers s-a asociat cu Ford. Asociaţia Companiilor Europene din Rusia a estimat luna trecută că vânzările de automobile de pe piaţa rusească vor creşte anul viitor cu 12%, sub avansul de 36% anticipat pentru 2011.

Vânzările de vehicule s-au înjumătăţit în Rusia în 2009, din cauza crizei financiare mondiale, dar apoi şi-au revenit constant datorită redresării economice şi a programului guvernamental de susţinere a pieţei. Ministerul rus al Economiei a anunţat în iunie că Fiat va investi 1,1 miliarde de dolari şi va construi în Rusia 120.000 de maşini pe an, dar nu a avut loc o confirmare oficială.

Un purtător de cuvânt al Fiat a refuzat miercuri să comenteze, iar cei ai Sberbank nu au fost disponibili.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici