Fiat va trimite în şomaj tehnic 1.100 de angajaţi din Italia

Fiat va trimite în şomaj tehnic 1.100 de angajaţi din Italia, ca urmare a sistării pentru două săptămâni a activităţii diviziei care produce moatoare pentru camioanele Iveco, parte a unui program de reducere a costurilor.

11 afișări
Imaginea articolului Fiat va trimite în şomaj tehnic 1.100 de angajaţi din Italia

Fiat va trimite în şomaj tehnic 1.100 de angajaţi din Italia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Sistarea activităţii va afecta fabrica Fiat din Torino în perioada 18-30 mai, potrivit unor surse apropiate constructorului auto.

Grupul italian a anunţat, anterior, că va concedia 5.000 de angajaţi ai fabricii de autovehicule din Torino în perioada 27 aprilie 3 mai.

Fiat a suspendat producţia la mai multe fabrici în ultimele săptămâni pentru a reduce costurile şi stocurile de maşini.

Vânzările Fiat în Italia au crecut cu 6,1% în luna martie, faţă de un avans al pieţei de 0,24%, ca urmare a programului guvernului de susţinere a industriei prin introducerea unei prime de casare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici