Finanţele au respins toate ofertele băncilor pentru certificate de trezorerie la şase luni

Ministerul Economiei şi Finanţelor (MEF) a respins, miercuri, toate ofertele primite din partea băncilor comerciale pentru certificate de trezorerie cu scadenţa la şase luni, considerând randamentele cerute de instituţiile de credit prea ridicate.

22 afișări
Imaginea articolului Finanţele au respins toate ofertele băncilor pentru certificate de trezorerie la şase luni

Finanţele au respins toate ofertele băncilor pentru certificate de trezorerie la şase luni

"Băncile comerciale au cerut randamente de peste 11%, iar din cauză că acestea au fost prea ridicate, MEF nu a acceptat nicio ofertă", a declarat pentru MEDIAFAX Ciprian Dascălu, dealer la Millennium Bank.

Valoarea programată a licitaţiei a fost de 600 de milioane de lei.

Cea mai recentă licitaţie pentru certificate de terezorerie cu scadenţa la şase luni a avut loc la 12 martie, când MEF a respins ofertele băncilor, valoarea programată a operaţiunii fiind de 500 de milioane de lei.

Ministerul Economiei intenţionează să vândă, în trimestrul al doilea, obligaţiuni şi certificate de trezorerie în sumă totală de trei miliarde de lei, în scădere faţă de valoarea anunţată pentru primele trei luni ale anului, de patru miliarde de lei.

Pentru luna aprilie, Finanţele au în vedere vânzarea de obligaţiuni şi certificate de trezorerie în sumă totală de 2,2 miliarde lei, cu 600 de milioane de lei peste nivelul anunţat pentru martie.

MEF a programat, pentru luna aprilie, două emisiuni de obligaţiuni de tip benchmark, fiecare în valoare de jumătate de miliard de lei şi două licitaţii pentru certificate de trezorerie cu discount, fiecare în sumă de 600 de milioane de lei.

Finanţele au vândut, la 3 aprilie, obligaţiuni de stat de tip benchmark cu scadenţa la trei ani în valoare de 179 milioane de lei, la un randament mediu de 9,8%, peste cel de la precedenta licitaţie organizată pentru acest tip de titluri, de 9,47%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici