Finanţele îndrumă contribuabilii direct către CNAS pentru situaţia actualizată a contribuţiilor

Contribuabilii trebuie să se adreseze direct CNAS pentru actualizarea bazei de date, fără să se mai deplaseze la sediile ANAF pentru a solicita dovada depunerii declaraţiilor unice, transmite miercuri Ministerul Finanţelor Publice (MFP).

398 afișări
Imaginea articolului Finanţele îndrumă contribuabilii direct către CNAS pentru situaţia actualizată a contribuţiilor

Finanţele îndrumă contribuabilii direct către CNAS pentru situaţia actualizată a contribuţiilor

Centrul Naţional de Informaţii Financiare (CNIF) trimite zilnic, în format electronic, Casei Naţionale de Sănătate (CNAS) situaţia actualizată privind contribuţiile plătite de fiecare contribuabil la sistemul naţional de asigurări de sănătate, precizează minsterul.

Din 11 februarie, CNIF transmite CNAS informaţiile privind ”Declaraţia unică privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice” pentru perioadele 2018-2019, iar din 18 februarie CNIF transmite CNAS în format electronic ”Declaraţiile privind obligaţiile de plată şi contribuţiile sociale, impozitul pe venit şi evidenţă nominală a persoanelor asigurate” aferente perioadei de raportare ianuarie 2019.

MFP recomandă contribuabililor să solicite CNAS actualizarea propriilor baze de date cu informaţiile primite de la Centrul Naţional de Informaţii Financiare (CNIF), din cadrul Ministerul Finanţelor Publice.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici