Finanţele nu au în vedere modificarea conducerii CEC Bank

Ministerul Finanţelor Publice nu are în vedere modificări ale conducerii executive a CEC Bank, precizarea venind în urma declaraţiilor de marţi ale lui Mircea Ursache, coordonator în cadrul PSD pentru mediului de afaceri, pe acest subiect, potrivit unui comunicat al instituţiei.

28 afișări
Imaginea articolului Finanţele nu au în vedere modificarea conducerii CEC Bank

Finanţele nu au în vedere modificarea conducerii CEC Bank (Imagine: Mediafax Foto)

"Numirea conducerii CEC Bank este o decizie care aparţine Ministerului Finanţelor Publice, în calitatea sa de reprezentant al acţionarului unic şi nu avem în vedere modificări ale conducerii executive. Consider că declaraţii de acest gen, în actualul context economic şi financiar, pot prejudicia imaginea şi interesele instituţiei", a declarat, în comunicat, ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea.

Ursache a declarat marţi că AGA CEC Bank va avea loc până la 30 aprilie, pentru a aproba bilanţurile contabile pentru 2008 şi schimbarea unor membri din Consiliul de Administraţie care nu mai îndeplinesc funcţii în Ministerul Finanţelor.

El a menţionat că Enache Jiru, preşedintele Comisiei de Selecţie a Administratorului Fondului Proprietatea, este o propunere "nimerită" pentru funcţia de preşedinte al CEC Bank, întrucât a mai condus instituţia şi se bucură de sprijin total din partea sindicatelor. Enache Jiru este susţinut de PSD.

Preşedintele actual al CEC este Radu Gheţea, care ocupă şi funcţia de preşedinte al Asociaţiei Române a Băncilor.

Pogea a adăugat că prin programul de stimulare economică promovat de Guvernul Romaniei, CEC Bank se implică activ în procesul de redresare economică a ţării, iar priorităţile băncii sunt finanţarea IMM-urilor, a agriculturii, a Autorităţilor Administraţiei Publice Locale şi implicarea în procesul de accesare a fondurilor europene.

Conform statutului CEC Bank, capitalul social este deţinut integral de statul român, care îşi exercită drepturile şi îşi asumă toate obligaţiile aferente poziţiei de acţionar unic, prin Ministerul Finanţelor Publice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici