Finanţele pregătesc noi măsuri pentru limitarea evaziunii

Finanţele au în vedere măsuri suplimentare pentru limitarea evaziunii pe TVA intracomunitar, cesionarea firmelor, antrepozitele fiscale şi jocurile de noroc, a declarat, luni, ministrul de resort Sebastian Vlădescu.

28 afișări
Imaginea articolului Finanţele pregătesc noi măsuri pentru limitarea evaziunii

Ministrul Finanţelor Publice, Sebastian Vlădescu (Imagine: Liviu Adăscăliţei/Mediafax Foto)

"Vom lua măsuri, dar nu vă pot da încă detalii. În zona TVA intracomunitar, în ceea ce priveşte evaziunea prin cesionarea de firme şi evaziunea pe diferite produse, iar aici intenţionăm modificarea legii antrepozitelor fiscale. De asemenea, avem în vedere jocurile de noroc, unde, deşi legea a fost modificată de curând, căutăm măsuri de întărire a controlului", a spus Vlădescu.

El arătat că, în privinţa cesionării firmelor, măsurile sunt foarte greu de implementat, pentru că "e vorba de libertatea oamenilor de a constitui o întreprindere".

Vlădescu a explicat că cel mai probabil vor exista registre speciale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici