Finanţele vor plăti un milion de lei pentru consultanţă privind datoria publică

Ministerul Finanţelor va plăti în acest an un milion de lei pentru consultanţă juridică în domeniul datoriei publice, potrivit proiectului privind prima rectificare bugetară din acest an.

50 afișări
Imaginea articolului Finanţele vor plăti un milion de lei pentru consultanţă privind datoria publică

Finanţele vor plăti un milion de lei pentru consultanţă privind datoria publică

Datoria publică a crescut anul trecut cu 32%, la 108,85 miliarde de lei, faţă de 82,3 miliarde de lei în anul precedent.

Ca procent în Produsul Intern Brut, datoria publică a crescut de la 19,94% în 2007, la 21,2% anul trecut.

Pe tipuri de instrumente, 32,68% din datoria publică guvernamentală era reprezentată la finalul lunii decembrie a anului trecut de împrumuturile de stat, 9,42% erau obligaţiuni de stat, 8,49% - eurobonduri, 8,3% din datorie era contractată sub forma certificatelor de trezorerie, 1,81% erau instrumente de cash management, iar 0,21% din aceasta erau sub formă de leasing financiar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici