Finanţele vor să împrumute în iulie patru miliarde lei, peste valoarea titlurilor vândute în iunie

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) vrea să vândă în luna iulie titluri de stat pe piaţa internă de patru miliarde de lei, peste valoarea împrumuturilor contractate în iunie, de 3,7 miliarde lei.

18 afișări

Prima licitaţie va fi organizată luni, 4 iulie, iar Trezoreria va scoate la vânzare certificate cu scadenţa la un an, prin care vrea să atragă 850 milioane lei.

De asemenea, ministerul a programat alte două licitaţii pentru titluri cu scadenţa la un an pe 11 şi 18 iulie, cu valori indicative egale, de 900 milioane de lei.

Totodată, Trezoreria intenţionează să redeschidă emisiuni de obligaţiuni la trei şi la cinci ani, operaţiuni prin care vrea să atragă câte 500 milioane lei.

Ultima licitaţie este programată pe 21 iulie, pentru obligaţiuni cu scadenţa la zece ani, operaţiune prin care ministerul vrea să obţină 350 milioane lei.

Iniţial, Finanţele au anunţat că vor să împrumute 4,3 miliarde de lei în iunie, însă au atras doar 3,7 miliarde lei prin titluri în lei. Trezoreria statului a mai împrumutat în această lună 1,5 miliarde euro din vânzarea de obligaţiuni pe cinci ani, la un randament de 5,29%.

MFP a angajat de la începutul anului împrumuturi 30,9 de miliarde de lei prin emisiuni de obligaţiuni şi certificate de trezorerie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici