Firme din Marea Britanie, Cipru, Olanda şi Danemarca, autorizate să investească în România

Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) a înregistrat, joi, mai multe firme de investiţii din Marea Britanie, Cipru, Olanda şi Danemarca, pentru a activa pe piaţa de capital din România, a anunţat instituţia de reglementare.

102 afișări
Imaginea articolului Firme din Marea Britanie, Cipru, Olanda şi Danemarca, autorizate să investească în România

Firme din Marea Britanie, Cipru, Olanda şi Danemarca, autorizate să investească în România

Autorităţile competente în domeniul pieţei de capital din ţările de origine au autorizat firmele să presteze, în România, servicii şi activităţi de investiţii prevăzute în obiectul lor de activitate, potrivit unui raport CNVM.

Comisia a înregistrat un număr total de14 firme noi, opt dintre ele provenind din Marea Britanie. În registrul CNVM au fost înscrise companiile Bottriell Adams, Future Solutions Financial, Co-operative Bank, Blacktower Financial, Laver Financial LTD, Thomson Shepherd, Independent Investment şi Wingham Wyatt Financial.

În luna ianuarie, investitorii din Marea Britanie au alocat cele mai multe fonduri pe piaţa românească de capital, volumul cumpărărilor realizate de aceştia ridicându-se la peste 44,2 milioane lei. Totodată, firmele britanice au vândut cel mai mult dintre nerezidenţi, cu un total de 103,6 milioane lei.

CNVM a autorizat totodată trei firme din Cipru, respectiv FINAM Limited, Euroorient Securities and Financial Services şi Otkritie Finance LTD.

Investitorii din Cipru au adus în piaţa de capital peste 24,65 milioane lei, reprezentând 9% din sumele plasate de nerezidenţi în ianuarie.

Comisia a mai înscris companiile All Options International BV şi All Energy Tranding BV, ambele din Olanda, precum şi Jyske Global Asset Management din Danemarca.

Olanda se poziţionează pe locul nouă în topul ţărilor cu cele mai mari volume de vânzări pe piaţa de capital din România, cu fluxuri de 14,7 milioane de lei, respectiv o pondere de 3,15% din total.

Sumele rezultate din lichidarea poziţiilor nerezidenţilor au fost, în ianuarie, de două ori mai mari faţă de intrările de capital la Bursa de Valori Bucureşti şi piaţa Rasdaq, înregistrându-se ieşiri nete de 129,2 milioane de lei (34,98 milioane euro).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici