Firmele ar putea fi obligate să angajeze pensionari pe post de consilieri

Firmele cu cifra de afaceri de peste cinci milioane de lei şi cu cel puţin cinci angajaţi ar putea fi obligate să angajeze pensionari în calitate de consilieri, potrivit unui proiect de lege depus la Senat de mai mulţi deputaţi şi senatori, printre care Teodor Meleşcanu şi Graţiela Gavrilescu.

1608 afișări
Imaginea articolului Firmele ar putea fi obligate să angajeze pensionari pe post de consilieri

„Societăţile comerciale cu capital privat, care, la finalui ultimului an fiscal au avut o cifră de afaceri mai mare de 5 000 000 lei, sunt obligate să angajeze, din rândul pensionarilor, cu contract individual de muncă, persoane cu experienţă, cu titlul de consilier în domeniile de activitate ale societăţile comerciale respective”, se arată într-un proiect de lege depus la Senat.

Printre iniţiatori se regăsesc Teodor Meleşcanu şi Graţiela Gavrilescu.

„Beneficiile demersului nostru, care nu necesită resurse bugetare de ordin public, se vor resimţi, în egală măsură, în rândul profesioniştilor de vârsta a treia (obţin un venit suplimentar, îşi menţin un ritm de viaţă activ cu efecte pozitive asupra echilibrului psihosomatic, îşi consolidează statutului social), angajatorilor (îşi asigură o forţă de muncă înalt calificată, loiaiă, responsabilă), tinerilor (care vor avea posibilitatea de a învăţa meserie de la modele profesionale consacrate), societăţii, în general (care ar deveni mai echilibrată, coezivă şi eficientă). Totodată, introducerea criteriului unui anumit nivel al cifrei de afaceri pentru societăţile comerciale care vor beneficia de prevederile legii, garantează că prezentul proiect nu va afecta negativ stabilitatea agenţilor economici”, se arată în expunerea de motive.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici