Firmele de turism şi imobiliare, obligate la un impozit anual de 0,5% din venituri

Hotelurile, restaurantele şi firmele imobiliare vor fi obligate să plătească un impozit anual pe profit de 0,5% din veniturile înregistrate, în cazul în care suma datorată statului nu depăşeşte această valoare, dar nu mai puţin de 6.500 de lei, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse ministeriale.

19 afișări
Imaginea articolului Firmele de turism şi imobiliare, obligate la un impozit anual de 0,5% din venituri

Firmele de turism şi imobiliare, obligate la un impozit anual de 0,5% din venituri (Imagine: Mediafax Foto)

"Contribuabilii care desfăşoară preponderent activităţile prevăzute (...), la care impozitul pe profit este mai mic decât 0,5% din veniturile înregistrate, sunt obligaţi la plata unui impozit de 0,5% aplicat asupra veniturilor înregistrate, dar nu mai puţin de 6.500 lei anual", au arătat sursele care citează un proiect de ordonanţă de urgenţă.

Pe lângă domeniile de mai sus, noua măsură se va aplica şi pentru activităţi de închiriere şi leasing, activităţi de investigaţii şi protecţie, comerţul cu ridicata şi amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi motocicletelor, comerţul cu ridicata, cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete, servicii de tehnologia informaţiei, activităţi de servicii informatice, activităţi juridice şi de contabilitate, industria alimentară, fabricarea băuturilor, activităţi ale direcţiilor (centralelor), birourilor administrative centralizate, activităţi de management şi de consultanţă în management, activităţi ale agenţiilor turistice şi a tur-operatorilor, alte servicii de rezervare şi asistenţă turistică, activităţi de secretariat, servicii suport şi alte activităţi de servicii prestate în principal întreprinderilor, activităţi sportive, recreative şi distractive, transporturi rutiere, alte activităţi de servicii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici