Firmele deţinute de rude ale şefilor instituţiilor publice nu pot participa la licitaţiile acestora

Firmele deţinute de persoane care sunt rude de până la gradul patru inclusiv cu angajaţi având funcţii de decizie în autorităţile contractante nu vor mai putea participa la licitaţiile organizate de acestea.

18 afișări
Imaginea articolului Firmele deţinute de rude ale şefilor instituţiilor publice nu pot participa la licitaţiile acestora

Firmele deţinute de rude ale şefilor instituţiilor publice nu pot participa la licitaţiile acestora (Imagine: Doru Nica/Mediafax Foto)

Prevederea este introdusă într-un nou proiect de ordonanţă de urgenţă privind modificarea achiziţiilor publice.

"În vederea evitării apariţiei unui conflict de interese, operatorul economic care este soţ/soţie, rudă sau afin, până la gradul al patrulea inclusiv, cu persoane din cadrul autorităţii contractante, ce deţin funcţii de decizie, nu are dreptul de a participa la procedura de atribuire", se arată în documentul obţinut de MEDIAFAX.

Normele actuale prevăd că orice operator economic poate participa la licitaţii, individual sau în grup, fără excepţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici