Firmele vor face mii de noi angajări şi în 2017. Numărul de angajaţi se apropie de nivelul de dinainte de criză: 4,78 milioane în ianuarie

Dacă firmele mai fac cel puţin 50.000 de noi angajări anul acesta, numărul de angajaţi va ajunge nivelul record de 4,8 milioane de persoane din toamna anului 2008. În 2016 au făcut 163.000 de angajări suplimentare, informează Ziarul Financiar.

2127 afișări
Imaginea articolului Firmele vor face mii de noi angajări şi în 2017. Numărul de angajaţi se apropie de nivelul de dinainte de criză: 4,78 milioane în ianuarie

Firmele vor face mii de noi angajări şi în 2017. Numărul de angajaţi se apropie de nivelul de dinainte de criză: 4,78 milioane în ianuarie (Imagine: Arhiva Foto Mediafax)

Numărul de angajaţi din economie a ajuns în luna ianuarie la 4,78 mi­lioa­ne de persoane, în creştere cu peste 160.000 de oameni prin comparaţie cu perioada similară a anului trecut şi la un nivel record al ultimilor nouă ani, arată datele Institutului Naţional de Statistică. Efectivul total de locuri de muncă se apropie astfel cu paşi repezi de nivelul cel mai ridicat din perioada de boom economic, de 4,83 de milioane de angajaţi, înregistrat în septembrie 2008. Astfel, dacă se mai fac cel puţin 50.000 de noi angajări anul acesta, piaţa muncii va ajunge din nou la cel mai ridicat număr de salariaţi din ultimele două decenii.

„La cum arată mediul economic în acest mo­ment, cred că vom ajunge până la finalul anului la numărul de angajaţi din 2008. Noi avem câteva sute de cereri ferme de noi angajaţi în industria auto, în logistică şi în centrele de servicii. În conti­nua­re facem şi proiecte de relocare, prin care du­cem oameni din estul ţării să lucreze în fabricile din Transilvania, de aceea cred că firmele vor face mii de angajări şi anul acesta“, a explicat Felix Toma, country manager al firmei de recrutare şi în­chi­riere de forţă de muncă în regim temporar Gi Group România, care are peste 3.500 de angajaţi în regim temporar „închiriaţi“ către companii. Pe de altă parte, el a precizat că tendinţa se poate schim­ba de la o lună la alta, având în vedere că anul trecut, la trecerea din al treilea trimestru la ulti­mul trimestru, compania sa a „pierdut“ 1.000 de angajaţi într-o lună, ca urmare a scăderii cere­rilor din partea companiilor cliente.

În prezent, din totalul celor 4,78 milioane de angajaţi din economie, circa 1,2 milioane lucrează la stat, iar 3,58 milioane la privat.

Citeşte articolul integral pe ZF.ro.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici