Fiscul propune extinderea metodei de depunere online a declaraţiilor fiscale la 22 de judeţe

ANAF propune extinderea metodei de depunere online a declaraţiilor fiscale la noi categorii de contribuabili, precum şi creşterea la 22 a numărului de judeţe în care se va aplica prevederea.

1 afișare
Imaginea articolului Fiscul propune extinderea metodei de depunere online a declaraţiilor fiscale la 22 de judeţe

Fiscul propune extinderea metodei de depunere online a declaraţiilor fiscale la 22 de judeţe

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a elaborat un proiect de act normativ prin care propune extinderea metodei de depunere a declaraţiilor fiscale prin mijloace electronice de transmitere la distanţă la toate categoriile de contribuabili care au obligaţia să depună declaraţia privind obligaţiile de plată la bugetul general consolidat, declaraţia privind impozitul pe profit, decontul şi decontul special de TVA, declaraţia rectificativă şi decontul privind accizele.

Proiectul se referă la contribuabilii aflaţi în administrarea unităţilor fiscale din raza teritorială a municipiului Bucureşti şi a judeţelor Alba, Bacău, Bihor, Botoşani, Braşov, Brăila, Buzău, Cluj, Covasna, Giurgiu, Iaşi, Ilfov, Maramureş, Olt, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Timiş, Tulcea şi Vâlcea, se arată într-un comunicat al ANAF.

Metoda a fost aplicată gradual, astfel că într-o prima etapă ea a fost introdusă pentru contribuabilii persoane juridice cu domiciliul fiscal în municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov. În etapa următoare, aplicarea ei a fost extinsă la nivelul a încă zece judeţe, respectiv Bacău, Bihor, Braşov, Brăila, Cluj, Iaşi, Olt, Sibiu, Timiş şi Vâlcea.

"Având în vedere avantajele metodei de depunere a declaraţiilor fiscale prin mijloace electronice de transmitere la distanţă, creşterea constantă a interesului contribuabililor pentru utilizarea acestei metode, precum şi dezvoltarea capacităţii de servire on-line a contribuabililor, prin prezentul proiect de ordin se propune extinderea aplicării acesteia în următoarele judeţe - Alba, Botoşani, Buzău, Covasna, Giurgiu, Maramureş, Satu Mare, Salaj, Suceava, Tulcea", se spune în comunicat.

În iulie 2007, ANAF informa că toate firmele din România vor putea depune online declaraţiile fiscale, începând cu a doua parte a anului viitor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici